SPLOŠNI POGOJI

Spletna trgovina www.top-zabava.com vam preko internetne prodaje nudi širok izbor daril za različne priložnosti. Nakup je enostaven in dostopen 24 ur dnevno. Uporaba storitve je brezplačna.

Kako kupiti izdelke v spletni trgovini:

Izbrane izdelke dodajte v košarico.

Potrdite naročilo in nadaljujete do blagajne.

Vnesite svoje podatke in način plačila.

Oddajte naročilo.

Na e-mail, ki ste ga navedli, boste v nekaj trenutkih prejeli potrdilo o prejemu naročila.

Poslano naročilo lahko prekličete v roku dveh ur po naročilu tako, da pošljete e-mail na info@top-zabava.com, v katerem napišete ali preklicujete celotno naročilo ali le določen izdelek.

Po preteku predpisanega časa, preklic naročila ni možen.

Pogodba oz. potrdilo o naročilu

Ob naročilu se pogodba ( v nadaljevanju potrdilo o naročilu ) samodejno pošlje na naročnikov e-mail v nekaj sekundah. Prav tako se potrdilo o naročilu hrani v naši podatkovni bazi. Če je kupec pomotoma izgubil ali izbrisal potrdilo o naročilu, mu ga lahko pošljemo še enkrat. Račun za kupljene izdelke se hrani v našem arhivu in vam ga lahko na vašo zahtevo ponovno pošljemo.

Zavrnitev naročila s strani top-zabava.com:

Top-zabava.com lahko v primeru, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne naročilo in o tem obvesti kupca po elektronski pošti ali po telefonu v roku 24 ur.

Naročilo se zavrne tudi v primeru, da ni oddano s pravili nakupa.

Minimalni znesek nakupa: 0 €.

Plačilni pogoji:

Naročeno blago kupec po prejemu potrdila o naročilu plača:

- po predračunu na TRR podjetja Vesolje - net. Po plačilu se naročeno blago dostavi kupcu skladno s pravili in ceno dostave.

- plačilo po povzetju. Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna stroške vplačila, ki znašajo 1,05 €.

- plačilo preko bančnih kartic, VISA, Maestro, Mastercard, Diners. (Braintree varno plačevanje)

- plačilo preko Monete (Telekom Slovenije)

Jezik v katerem se sklene pogodba: Slovenščina

Prevzem in dostava:

Trudimo se, da vaša naročila čimhitreje odpošljemo, po možnosti še isti dan.

Pri odpošiljanju imajo prednost naročila prejeta do 11.ure. Ta bodo odpremljena še isti dan.

Naročila prejeta po 11.uri bodo odpremljena naslednji dan.

Naročila prejeta med vikendi in prazniki bodo odpremljena prvi delovni dan.

Pri plačilu po predračunu bomo naročilo odpremili tisti dan, ko bo vaše nakazilo na našem TRR.

V primeru, da naročila ne bo možno odpremiti isti dan zaradi tehničnih razlogov, vas bomo o tem obvestili na vašo telefonsko številko.

Dostava paketov:

Pakete bomo odpremili preko Pošte Slovenije. Pošta Slovenije vam dostavi paket v 1 do 3 delovnih dneh.

Cena dostave:

Pri naročilu do 80 € je cena dostave 3,70 €.

Pri naročilu nad 80 € je dostava brezplačna.

Ob plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna stroške vplačila v znesku 1,05 €.

Vračilo blaga:

Kupoprodajna pogodba
Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovca in je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov
Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov info@top-zabava.com sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Več o odstopu od pogodbe, postopku vračila izdelkov, reklamacijah ter uveljavljanju pravic v primeru okvare v garanciji ali stvarne napake.

Izdelek nam dostavite v pregled. Prosimo, da izdelku priložite OBRAZEC za vračilo, tako da bo postopek hitreje stekel.

Če z naročenimi izdelki niste zadovoljni ali želite od nakupa iz kakršnegakoli razloga odstopiti, morate to storiti v 14 dneh. Po obvestilu o odstopu od pogodbe morate blago vrniti v roku 30 dni.

Blago mora biti nepoškodovano in nerabljeno, priložen mora biti originalen račun. V primeru, da je bil izdelku priložen tudi garancijski list, je potrebno priložiti tudi tega.

Možnost vračila ne velja za izdelke, narejene po željah stranke.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Garancija:

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Varnost osebnih podatkov:

Top-zabava.com se zavezuje k trajnemu varovanju uporabnikovih osebnih podatkov. Uporabljeni bodo le za potrebe pri izdelavi in pošiljanju ponudb, računov, informativega gradiva in za ostalo potrebno komunikacijo.

Vsebina strani:

Trudimo se, da bi spletna trgovina www.top-zabava.com vključevala točne in ažurne informacije. Vendar pa ne dajemo garancije za točnost informacij, prav tako pa ne prevzemamo nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletne trgovine. Slike izdelkov so simbolične in ne predstavljajo vedno dejanskega stanja kot so barve, embalaža,... Uporaba besedil, fotografij in ostalih vsebin ni dovoljena! Pravice so pridržane.

Stvarne napake

Če menite, da kupljeni izdelki že ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, obvestite, lahko zahtevate, da:

- brezplačno odpravimo stvarno napako na izdelku ali
- vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako ali
- izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim blagom ali
- vrnemo celotni plačani znesek.


PRITOŽBE IN SPORI

V primeru nesporazuma in pritožbe se določi osebo s katero se kupec v primeru težav poveže telefonsko, po elektronski pošti na info@top-zabava.com ali pisno. Postopek je zaupne narave. Zaradi nesorazmernosti stroškov pri reševanju spora na sodišču in ekonomsko vrednostjo zahtevka, si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh rešiti spor sporazumno z najnižjimi možnimi stroški za obe strani.

Pravno opozorilo ponudnika v zvezi z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov:

Na podlagi 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (nadalje: ZIsRPS) kot ponudnik obveščamo potencialne stranke, ki so potrošniki (fizične osebe, ki pridobivajo ali uporabljajo blago in storitve za namene zunaj svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti), da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (nadalje: IRPS) kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS.
Besedilo Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov je dostopno na: https://www.uradni-list.si
Vesolje-net Nevenka Trček s.p., ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): 

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Spremljanje obiska stranke in beleženje podatkov (neosebni podatki):
Spletna trgovina top-zabava.com beleži podatke o obiskanosti trgovine (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani ter podstrani) Te informacije uporabljamo za merjenje obiskanosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Podatki obiskovalcev niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Politika zasebnosti in piškotki

Več informacij o piškotkih dobite TUKAJ

Pravica do obveščanja

Imate pravico do ne plačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@top-zabava.com ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Ponudnik do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Ponudnik nudi svojim uporabnikom (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra …). Za prijavo na e-novice Vesolje NET Nevenka Trček s.p. zbira sledeče podatke preko vnosnega obrazca na spletni strani Top-zabava.com in Facebook strani: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum.

Obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime, tel. številka in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu kot gost obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo.

Po izpolnjenem obrazcu na spletni strani Top-zabava.com z elektronskim naslovom, uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Ponudnika (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljalec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljalec Vesolje NET Nevenka Trček s.p. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pravica, da od podjetja Vesolje NET Nevenka Trček s.p. kot upravljalca osebnih podatkov kadarkoli zahtevam:
Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:

- namene obdelave,

- vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,

- predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,

- obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.

Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljalec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

Popravek netočnih osebnih podatkov.

Omejitev obdelave, kadar:

- oporekam točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljalcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,

- je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe,

- upravljalec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljalcu, ne da bi me prvotni upravljalec pri tem oviral.

Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.

Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Pravica, da zoper upravljalca vložim pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic
Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljalca, in sicer na elektronski naslov info@top-zabava.com.

Seznanjen sem, da lahko upravljalec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljalec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Privolitev
Z uporabo spletnega mesta Top-zabava.com se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Upravljalec osebnih podatkov je: Vesolje NET Nevenka Trček s.p., Med vrtovi 5, 1360 Vrhnika, Slovenija. Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljalec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu Vesolje NET Nevenka Trček s.p. pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@top-zabava.com.

Izbris podatkov: več informacij se nahaja na nasledni povezavi - https://www.top-zabava.com/content/izbris-podatkov.html

Obvestila ( reklamna sporočila ):

Ne pošiljamo SPAM sporočil! Pošiljamo sporočila našim zvestim uporabnikom, ki so izbrali opcijo "Želim prejemati obvestila".

Splošni pogoji poslovanja na enem mestu Vesolje-net Nevenka Trček s.p. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA.pdf

Nosilec portala:

Vesolje - net

Nevenka Trček s.p.

Med vrtovi 5

1360 Vrhnika


Sprejmi

TOP-ZABAVA.com uporablja piškotke, da bi lahko ustrezno služila spletne vsebine in nemoteno nakupovanje:  Klinite, da se omogoči nakup in druge vsebine, ki jih ni mogoče zagotoviti brez piškotkov. S potrditvijo na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov. Sprejmite piškotke in si oglejte odlične izdelke!